Gammelt fiskemottak

Finnøy Bryggehotell er et godkjent fiskemottak, og det har det vært i over 100 år. Vi har et nært samarbeid med fiskerne og kjøper fersk kveite, hyse, lyr, sjøkreps og hummer i sesongen. I nærheten ligger også Myklebust Hvalprodukter, som leverer hvalkjøtt til vårt hotell.

Pølsevarianter, pinnekjøtt og Kjellaugs fiskekaker

Hvert år produserer vi trekvart tonn av våre egne pølsevarianter etter egen oppskrift, som akevittpølse og hvalpølse. Vi produserer også sistnevnte for salg gjennom Myklebust Hvalprodukter. Frem mot jul produserer vi også svinemør og fåremør etter gamle lokale oppskrifter. Vårt fåremør lages av villsau fra Harnesmyr Gård på Harøy. Disse sauene beiter fritt året rundt på Sæterøya, som du kan se fra restauranten på Finnøy Bryggehotell. Vi tar imot rundt 12 hele dyr hvert år, som vi parterer og videreforedler. I tillegg til pølser lager vi pinnekjøtt, fenalår og lammerull av dyrene. Om våren produserer vi hjemmelagde fiskekaker og burgere av fersk fisk levert på kaia. For både pølseproduksjon og fiskemat benytter vi oss av den unike kunnskapen til Kjellaug Breivik. Kjellaug er en pensjonert postbud med stor lidenskap og kunnskap om tradisjonell matlaging, god lokalkunnskap og et smittende humør!

Norske Akevitters Venner (NAV)

I april 2016 ble Finnøy Bryggehotell sertifisert av Norske Akevitters Venner (NAV) som et skjenkested for norsk akevitt. Vi har Norges største samling av norsk akevitt som ikke er privat. Å fremme en sunn drikkekultur og kunnskap om den gode drikken er noe vi jobber mye med. Her formidler vi historie og kunnskap om både selve akevitten og drikken i kombinasjon med mat. Visste du for eksempel at Gammel Opland er utmerket i en riskrem?

Frokost, konferanse og «nonsmat»

Det siste året har vi hatt stort fokus på vår frokost og konferansemeny