Ekte mat av kortreiste råvarer

Vi ønsker å formidle norske mattradisjoner samtidig som vi er i stadig utvikling. Bryggehotellet sitt kjøkken skal omfavner lokale råvarer og produsenter. Vårt kjøkken skal jobbe for bærekraftig matproduksjon, god dyrevelferd og minimalt matsvinn.

Gammelt fiskemottak:

Finnøy Bryggehotell er godkjent fiskemottak og slik har det vært i over 100 år. Vi samarbeider tett med fiskerne og kjøper blant annet fersk kveite, hyse, lyr, sjøkreps og hummer i sesongen. I nærheten ligger også Myklebust Hvalprodukter som leverer hvalkjøtt til våre hotell.

Pølsevarianter, pinnekjøtt og Kjellaugs fiskekaker:

Hvert år produseres tre-kvart tonn med egne pølsevarianter etter egen oppskrift som akevittpølse og hvalpølse. Sistnevnte produserer vi også for videre salg fra Myklebust Hvalprodukter.

Frem imot jul produseres også svinemør og fåremør av gamle lokale oppskrifter. Fåremør lager vi av villsau fra Harnesmyr Gård på Harøy. Disse sauene går ute på beite hele året på Sæterøya som du kan se ifra restauranten på Finnøy Bryggehotell. Vi tar inn rundt 12 hele dyr hvert år som vi parterer og videreforedler. For utenom pølser lager vi pinnekjøtt, fenalår og lammerull av dyrene. På våren produserer vi hjemmelagde fiskekaker og – burgere av fersk fisk levert på kaia.  Til både pølseproduksjon og fiskemat benytter vi oss av den unike kunnskapen til Kjellaug Breivik. Kjellaug er pensjonert postbud med stor lidenskap og kunnskap om tradisjonell matlaging, god lokalkunnskap og et smittende humør!

Norske Akevitters Venner (NAV):

I april 2016 ble Finnøy Bryggehotell sertifisert av Norske Akevitters Venner (NAV) som skjenkested for norsk akevitt. Vi har Norges største «ikke-private» samling av norsk akevitt. Å fremme sunn drikkekultur og kunnskap om den gode drikken er noe vi jobber mye med. Her formidler vi historie og kunnskap om både selve akevitten og drikken i lag med mat. Visste du til for eksempel at Gammel Opland er utmerket i en riskrem?

Frokost, konferanse og «nonsmat» Det siste året har hatt stor fokus på frokosten og konferansemenyen vår. På frokost har vi fjernet kuvertpålegg og satser heller på hjemmelaget pålegg som sild, rørt syltetøy og leverpostei. Vi har også byttet ut kuvertsmør pakka i plast til fordel for fryste smørporsjoner. Vi mener at dette vil gi et bedre inntrykk av kvalitet på frokosten. På konferansesida har vi innført den tradisjonelle sunnmørske «nonsmaten» med hjemmebakt brød, syltetøy og brunost i stedet for kake og fine rundstykke. Vi har også et alternativ til pausemat med smoothie av juice og yoghurt i lag med hjemmelaget musli og yoghurt.

Vi er stolte av at vår kokkelærling og faglærte kokker og servitører på Finnøy Bryggehotell som jobber jevnt og trutt med å formidle norsk mat – og drikketradisjoner. Så vel til både gjester og ansatte.